3 Apr 2023

Marathon interview met Henkjan Honing

NPO1

Henkjan Honing is Hoogleraar muziekcognitie en schrijver van de boeken 'Aap slaat maat' en 'iedereen is muzikaal' en is ervan overtuigd dat (bijna) iedereen muzikaal is! Muzikaliteit is namelijk een talent wat iedereen heeft het is niet te definiëren in het bespelen van een instrument of het kunnen zingen. Volgens Henkjan Honing is muzikaliteit bijvoorbeeld onder anderen het luisteren en genieten van muziek. Muziek is geen luxe, dat is een onderschatting van het fenomeen muziek. Want muziek zie je overal terug denk bijvoorbeeld aan belangrijke gebeurtenissen als een begrafenis daar leunen we ook op de muziek. Maar niet alleen mensen zijn muzikaal. Zo vertelde Henkjan Honing zelfs dat dieren gevoel hebben voor muziek! Hoe dat zit hoor je allemaal in de uitzending van afgelopen nacht. En dat Henkjan zelf ook van muziek kan genieten is duidelijk merkbaar door de bonte verzameling aan muziek die hij heeft meegenomen.

Kan AI de winnaar van het Songfestival voorspellen?NPO1
Mooie muziek, maar waarom?VPRO Gids
To top