26 Aug 2022

Rare muziek

NPO1

De één houdt van klassiek… de ander van rock. Over smaak valt niet te twisten als het op muziek aankomt. Alhoewel, sommige muziek iets experimenteler is dan de ander. Voor wie graag naar unieke klanken luistert is 24 augusutus de ideale dag. Deze dag staat namelijk in het teken van 'Strange Music'. Het idee hierachter? Mensen kennis laten maken met klanken en melodieën die net buiten de gebaande paden treden. Maar wat is nu eigenlijk strange music? Kunnen we bepaalde muziek wel globaal bestempelen als raar? Of schuilt hier toch meer achter?Presentator Benji Heerschop spreekt hierover met hoogleraar muziekcognitie Henkjan Honing.

The dissenter talks with Henkjan Honing about musicalityDissenter
Muziek is niet alleen een compositie, de luisteraar doet zeker de helft van het werkVolkskrant
To top