Last updated: 2021.02.25

[Please do not cite; Website under construction]

Is uw vogel een echte meezinger? Heeft hij of zij relatief gehoor en/of maatgevoel? Of is ze vooral een goeie imitator?

Hierbij nodigen we u graag uit om mee te doen aan de voorrondes van de 2021 Bird Singalong.

Het doel van het Singalong project is om te achterhalen hoe vogels in staat zijn om menselijke muziek te imiteren. Om mee te kunnen doen aan de voorrondes vragen we u om thuis enkele geluidsopnames te maken van uw vogel terwijl deze enthousiast meezingt met een bekend lied of muziekstuk. Met deze opnames kunnen wij het zingen van uw vogel vergelijken met de originele muziek, om vervolgens een speciale muzikaliteitstest voor uw vogel ontwerpen waardoor we zijn/haar muzikale talenten beter kunnen beoordelen.

logo Als uw vogel door de voorronde komt (uitslag wordt op [XXX] bekendgemaakt) wordt uw vogel uitgenodigd om mee te doen aan een muzikaliteitstest. Hiervoor sturen we u een viertal versies van het favoriete liedje van uw vogel, die elk op een verschillende manier zijn veranderd. (Zo zal de toonhoogte van het geheel lager of hoger worden gemaakt en het tempo van het liedje worden aangepast: een snellere en langzamere versie.)

We vragen u vervolgens om nieuwe opnames te maken van uw meezingende vogel. Door te analyseren hoe goed uw vogel mee kan zingen met de verschillende versies van het lied kunnen wij achterhalen welke onderdelen van de muziek het belangrijkst zijn voor uw vogel. Alle vogels die uitgenodigd worden ontvangen een certificaat van deelname en een (virtuele) bronzen, zilveren of gouden pinda.

Het Singalong Team
Universiteit van Leiden,
in samenwerking met Universiteit van Amsterdam en Universiteit Wenen